Kampanj mot Sveriges asylpolitik

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Sveriges ambassad i London driver den brittiska tidningen Daily Mail en kampanj mot svensk asylpolitik, skriver Dagens Nyheter.

I början av februari slog ambassaden larm om tidningens kampanj i ett brev till statsminister Stefan Löfven (S). Och i en ny rapport som lämnats över till Utrikesdepartementet (UD) står det att Sverige används som avskräckande exempel för att få den brittiska regeringen att skärpa landets asylpolitik.

Enligt rapporten utmålar Daily Mail Sverige som ett naivt land som har fått lida negativa konsekvenser av en liberal migrationspolitik. Bland annat nämns mordet på en ung kvinna på ett HVB-hem för ensamkommande i Mölndal och våld på asylboenden som exempel.

Nu ska den svenska ambassaden arbeta aktivt för att motverka den negativa bilden av Sverige. De har redan tagit upp saken med samtliga svenska organisationer i Storbritannien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.