Foto: TT

Kent Ekeroth lämnar SD-post

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth lämnar posten som partiets internationella sekreterare. Det skriver partiet i ett pressmeddelande.

Beslutet togs av partistyrelsen under ett möte i helgen och Peter Lundgren blir ny internationell sekreterare.

Peter Lundgren är en av Sverigedemokraternas två EU-parlamentariker och befinner sig till vardags i Bryssel.

Han är bland annat vice ordförande för Gruppen Frihet och direktdemokrati i Europa, där den brittiske politikern Nigel Farage är ordförande.

På sin Facebooksida skriver Lundgren: ”Vill passa på att tacka partiet för det förtroende jag visas, vill också tacka min företrädare på denna post Kent Ekeroth som skött denna uppgift föredömligt.”

Den kontroversielle Kent Ekeroth har under åren varit inblandad i flera skandaler. Han är för närvarande föremål för en förundersökning efter ett bråk i en krogkö vid Stureplan i Stockholm där han anmälts för misshandel. Kort tid efter händelsen i november tog Ekeroth en timeout från sitt uppdrag i riksdagens justitieutskott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.