Kefir med müsli Foto: TT

Laktosfri och vanlig fil var samma sak

Uppdaterad
Publicerad

Mjölkproducenten Valio har hällt samma laktosfria filmjölk i förpackningar märkta både laktosfri Kefir och vanlig Kefir, rapporterar tidningen Hunger.

Kruxet är bara att den vanliga filmjölken är ett antal kronor billigare än den laktosfria, så den som köpt filmjölken som varit märkt laktosfri har fått betala betydligt mer för samma sak.

– Vi har sålt en dyrare produkt billigare. Vår plan var att gå över till icke laktosfri Kefir när vi har fått upp försäljningen, men det kommer vi inte att göra. Vi kommer att sluta sälja vanlig Kefir i början på nästa år, säger Linda Öhman, kommunikationschef på Valio, till TT.

Hon berättar att samma sak gäller produkten ”Mild och krämig yoghurt”.

– Vi beklagar, det har aldrig varit vår avsikt att lura någon. Men det är inte någon hälsorisk att äta laktosfria produkter, därför bedömde vi att vi kunde göra så här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.