Löfven: MSB redo att bistå med hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Vid ett ministermöte i Harpsund där budgetförhandlingarna inleddes passade statsminister Stefan Löfven på att kommentera jordskalvet i Italien. – Vi vill verkligen framföra vårt djupa deltagande och vår sorg till de drabbade, men också till hela Italien, sade han.

Många har dött, och ännu fler har skadats, i jordskalvet i Italien i natt. Städerna Amatrice, Accumoli, Posta och Arquata del Tronto har drabbats svårt.

När ministrarna möttes i Harpsund för att inleda budgetförhandlingarna kommenterade statsminister Stefan Löfven händelsen.

Jordbävningen i Italien

– En dag som denna vill jag uttrycka vår sorg och vårt deltagande med anledning av det som har hänt nu i Italien. Med anledningen av jordbävningen vet vi att, hittills i alla fall, har 38 människor har omkommit. Vi har, så här långt, 150 saknade, men dessvärre räknar vi med att dessa siffror kommer att skjuta i höjden, sade han.

”Sorgens stund”

Han fortsatte med att uttrycka sin sorg och att berätta att han har varit i kontakt med Italiens premiärminister, Matteo Renzi.

– Jag har naturligtvis skickat kondoleanser till premiärministern med anledning av detta. Det är en sorgens stund och vi kommer naturligtvis att samarbeta med Italien i den mån de ger uttryck för att de behöver hjälp finns Myndigheten för samhällsskydd och beredskap redo att bistå med hjälp.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävningen i Italien

Mer i ämnet