Foto: SVT/TT

Löfven: Rätt att betala tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven tycker att det är bra att SSU-ordförande Philip Botström betalar sin taxiresa från Sälen till Stockholm själv.

– Man hade kunnat planera det där mycket bättre, säger Löfven.

SSU:s ordförande Philip Botström tog en taxi mellan Sälen och Stockholm för att hinna till ett möte, en resa som kostade nästan 8.000 kronor. Och mötet gick han aldrig på.

–Han har gjort den här resan, och han säger själv att det är fel, och jag säger också att den här resan hade kunnat planeras på ett bättre sätt för att inte behöva åka taxi för de här pengarna, säger Stefan Löfven till SVT Nyheter.

”Tycker det är rätt”

Botström säger själv att taxi var det bästa alternativet för att kunna medverka på både Folk och Försvar i Sälen och Socialdemokraternas verkställande utskott i Stockholm morgonen därpå, men att hans aktiviteter kommer att planeras bättre i framtiden.

– Man hade kunnat göra det här på ett annat sätt, säger Stefan Löfven.

Taxiresan har Botström betalat tillbaka med pengar ur egen ficka, något Löfven tycket är bra.

– Nu betalar Philip Botström tillbaka de här pengarna och det tycker jag är rätt.

Philip Botström har berättat för SVT att han inte gick på VU-mötet eftersom han lider av uttmattningsyndrom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.