Löfven sträcker ut handen över blockgränsen

Uppdaterad
Publicerad

I ”Sverige röstar” upprepade Stefan Löfven att han sträcker ut handen över blockgränsen. – Jag har aldrig trott att det blir särkilt stor skillnad i röstsiffror mellan blocken, kommenterade han den senaste veckans opinionsmätningar.

De rödgröna tycks bli större än Alliansen men Socialdemokreterna har fått dåliga siffror i flera mätningar, i några av dem får partiet lägre siffror än förra valet som redan det betraktades som ett katastrofval.

Dagens val kan bli det sämsta för S på mycket, mycket länge.

Läget efter valet 2014

– Vi ska veta att det är flera partier i riksdagen. Det är en svårare situation nu, sade Stefan Löfven.

Återigen sade S-ledaren att han ”sträcker ut handen” över blockgränsen. Han vill inte ha en situation där en regering är beroende av Sverigedemokraterna.

– I dag har vi en minoritetsregering som dessvärre är för beroende av Sverigedemokraterna. Jag vill samarbeta över blockgränsen.

Sovit gott

Stefan Löfven berättade att han sovit gott i natt, att han nästan alltid brukar sova bra och brukar gå upp klockan fem.

– Men i morse blev det lite senare.

Stefan Löfven tycker att valdagen egentligen borde vara fri från aktiviteter men nu fortsätter valkampanjen in i det sista. Och då får han rätta sig efter det.

Man kan fråga sig var Löfven och hans partiledarkolleger får energin ifrån för att de orkar med en lång intensiv valrörelse.

– Vi drivs av samma genuina politiska intresse även om vi har olika åsikter. Jag har alltid varit politiskt intresserad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läget efter valet 2014

Mer i ämnet