Löfvens dag i Saudiarabien

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen landade statsminister Stefan Löfven i Saudiarabien och under det gångna dygnet har han hunnit sitta ner med landets mäktigaste män. Men han har även besökt ett företag som anställer kvinnor.

Både män och kvinnor jobbar på Glowork som fungerar som ett slags arbetsförmedling för kvinnor. Det finns också många kvinnliga anställda på företaget.

– Det finns ju flera företag som gör det och i Saudiarabien har man börjat se till att allt fler kvinnor kommer ut på arbetsmarknaden. Betydelsen är jättestor, både för individen, företaget och hela landet. De behöver det för en uthållig ekonomi. Det är samma sak som runt om i världen. Kvinnor och män ska ha samma möjligheter på arbetsmarknaden, då får man en stark och uthållig ekonomi, säger Stefan Löfven efter besöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.