Anna Kinberg Batra möter pressen. Foto: TT Nyhetsbyrån

M: Samarbete kan bli aktuellt

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas Anna Kinberg Batra öppnar för ett framtida samarbete med Socialdemokraterna inom vissa frågor.

– Vi har haft en trevlig pratstund, och jag konstaterar att det är upp till honom att återkomma om till exempel hur hans budget ska se ut, säger Moderaternas gruppledare i riksdagen Anna Kinberg Batra (M).

SVT: Kom det fram något nytt?

Läget efter valet 2014

– Jag tycker inte det var några stora nyheter jämfört med igår.

M i opposition

Löfven och Kinberg Batra diskuterade möjliga samarbetsfrågor.

– Vi går i opposition, men längre fram kan det bli aktuellt med samarbete i viktiga utrikes- och säkerhetspolitiska frågor och det har vi haft förr, säger Anna Kinberg Batra (M).

Men vad gäller den framtida budgeten, ser Kinberg Batra inga möjligheter till samarbete.

– Vi diskuterade olika utmaningar som ligger framför oss, men vad gäller budgeten är det Stefan Löfven som har ansvaret, säger Kinberg Batra.

Fortsätta isolera SD

Sverigedemokraternas vågmästarroll diskuterades också.

– Vi pratade om vikten av att fortsätta isolera SD från inflytande, det gäller särskilt migrationsfrågan, de kom till Sveriges riksdag för att minska invandringen, och det har de hittills inte fått göra och det tycker jag är viktigt, säger Anna Kinberg Batra (M).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läget efter valet 2014

Mer i ämnet