Foto: TT

M tjuvstartar valrörelsen

Uppdaterad
Publicerad

Alliansens och Moderaternas svaga opinionssiffror tvingar nu fram en tidigareläggning av Moderaternas valkampanj. Partisekreteraren Kent Persson har beslutat att starta valrörelsen nu i samband med Prideveckan.

– Vi ligger under i opinionen och då kan man inte vara på semester och tro att opinionen ska vända av sig själv, säger Persson.

Kampanjen inleds under Pride och följs av en sex veckor lång jobbturné runt om i landet. Ambitionsnivån i samtalskampanjen höjs från 900 000 till 1 miljon samtal. Den planerade 56 timmar långa spurtkampanjen före valdagen förlängs till fyra dagar.

– Vi har en rejäl uppförsbacke, men det är möjligt att vända. Två miljoner väljare bestämmer sig sista veckan och en miljon på valdagen. Men vi måste sätta agendan och då måste vi starta tidigare, säger Kent Persson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet