Mäklar-roboten Bosse visar ett kök för en lägenhetsspekulan Foto: SVT

Mäklarrobot visar bostaden

Uppdaterad
Publicerad

En mäklarrobot på hjul som du själv styr via mobilen är det senaste på den överhettade svenska bostadsmarknaden. Mäklar-Bosse som roboten heter vänder sig främst till långväga kunder som får femton minuter med roboten.

Mäklar-Bosse har tagits fram för att bättre kunna visa lägenheter för spekulanter som inte vill chansa och åka en lång sträcka för en visning.

Kunden kan själv styra roboten på distans. En riktig mäklare finns också på plats och hjälper till med att öppna dörrar och skåp, en sak som mäklar-Bosse inte klarar av.

– För mig som bor 60 mil ifrån i Stockholm har det varit helt perfekt att använda roboten, säger Lova Henriksson som är intresserad av att köpa en trea i Umeå.

– Visst saknar man någon form av känsla för rymd och så känner jag mig lite vinglig så här i början, men det funkar super med roboten. Jag har fått en känsla för hur lägenheten ser ut, inte bara genom bilder. Framförallt får man känslan hur man går omkring i den säger hon.

Sara Stenlund, mäklaren som kom med idén om en robot, säger att det hela har slagit väl ut och att man fått utöka mäklar-Bosses arbetstider.

Har du till och med såld lägenheter tack vara roboten?

– Ja i princip. Så är det ju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.