Marcus & Martinus på Gröna Lund. Foto: TT

Marcus & Martinus avbokas av säkerhetsskäl

Uppdaterad
Publicerad

I måndags slog Gröna Lund igen sina portar efter att 15.000 personer gått in för att se norska Marcus & Martinus spela. Många var ledsna och besvikna över att inte få se sina idoler.

Nu avbokas de i programmet Sommarlov på SVT den 15 juli, av säkerhetsskäl.

– Vårt främsta fokus är att garantera säkerheten, vi sänder live på öppen plats och kan inte spärra av området, säger programmets projektledare Anna Maria Nildén.

Aldrig hänt tidigare

Sommarlov har aldrig tidigare behövt ställa in en artist. Det närmaste de kommit var förra sommaren då gräsmattan framför scenen blev full då Hasse Andersson spelade.

– Då uppskattar vi att det var cirka 2.500 personer där, på Gröna Lund var det 15.000, säger Anna Maria Nildén.

– Vi förstår att fansen är besvikna. Men besvikelsen att åka genom hela sverige för att se sina idoler och sedan inte komma in är nog minst lika stor.

”Det gick snabbare än vi anat”

På sommarlov hade man förstått att duon skulle slå stort, men inte att det skulle gå så fort. Nu har man istället bokat in artisten Paul Rey den 15 juli.

Finns det andra artister man kan behöva avboka?

– Nej, det kommer nog inte hända, säger Anna Maria Nildén.

Vill inte förstöra känslan

Syftet med sommarlov är man ska få komma nära sin idol. Artisterna går runt i publiken och om det blir för mycket folk kan man förutom säkerheten även riskera att idén med programmet går förlorat.

Det kommer fler chanser

Nu får hängivna fans vänta till senare i sommar för att se sina idoler.

– Man kommer kunna se Marcus & Martinus på Fredagkväll med Malin Olsson i höst, på Allsång på Skansen den 12 juli och i Sommarkväll som sänds den 16 juli, säger Anna Maria Nildén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.