Missnöjd pappa lämnade sonen ute i kylan

Den frysande och gråtande pojken hade lämnats övergiven utanför en idrottshall i Uppsala när en lagledare hittade honom. Pappan, som lämnade pojken i kylan, är nu polisanmäld.

Pojken i tioårsåldern från Stockholmstrakten hade spelat i innebandyturneringen Storvreta Cup. Pojkens pappa blev så missnöjd med sonens prestation att han tog pojkens ytterkläder och körde ifrån honom.

"Blev alldeles stum"
Conny Eriksson, ledare för Sirius A-lag i innebandy, hittade pojken utanför idrottshallen, huttrandes i shorts och spelkläder.

-Jag sa åt honom att gå in. När jag kom tillbaka tio minuter senare stod han fortfarande kvar och då berättade han att hans pappa hade åkt, säger han till SVT.

Conny Eriksson ringde då till pappans mobil.
-Han sa att jag inte hade någonting med det här att göra och att pojken skulle vara kvar eftersom han hade spelat "så jävla dåligt". Jag blev alldeles stum. Sen slog han på luren och jag fick inte tag på honom nåt mer. Pojken mådde jättedåligt, han var ju alldeles utlämnad, säger han.

Pappan polisanmäld
Till slut fick han tag på en annan förälder som kunde skjutsa hem pojken.

-Det är jättejobbigt. Jag har hållit på med idrott i 25 år och det är första gången det här har hänt. Det är förjäkligt.

-Man blir chockad, man gör inte på det här viset. Vi jobbar ju med barn och idrott är en lek. Man kan inte göra så här, säger Conny Eriksson.

En privatperson polisanmälde under söndagen pappan.

"Djupa sår i mitt hjärta"
Fallet har under dagen väckt starka känslor på sociala medier som Twitter och Facebook. På SVT Nyheters Facebooksida skrev många upprörda tittare om det förkastliga i pappans agerande.

Anette Junebjörk skriver: Som gammal idrottsledare blir man inte så förvånad över galna föräldrar, men det här tar nog priset iaf. Ett råd till pappan: skaffa dig ett eget liv med egen hobby där du kan ta ut alla dina frustrationer på dig själv och inte din son. Han är ju bara tio år för guds skull!!!

Åsa Sandström kommenterar: Det skär djupa sår i mitt hjärta när det som ska utföras med glädje blir under en icke nådig despot till förälder.

Bo Eriksson: Fruktansvärt att ha sådana krav på en 10-åring. Sporten ska vara ett nöje och inte ett tvång. En uppmuntran om att man duger för den man är. Speciellt då man är så ung. Låt pappa sitta ute och frysa. Hoppas att han har förstånd om att skämmas riktigt mycket idag.

Frida Pettersson Normark
frida.pettersson.normark@svt.se

Publicerad: