Genom bland annat en satsning på förskolan vill SD bli ett mjukare parti skriver man. Foto: TT

Mjukare profil ska göra SD störst

Uppdaterad
Publicerad

Bilden av Sverigedemokraterna som ett parti för ”hårda frågor” håller inte om partiet ska nå målet att bli störst i landet, skriver partiledaren Jimmie Åkesson i en debattartikel.

Invandringspolitiken ”är och förblir en fokusfråga” för partiet, skriver Åkesson på SvD:s debattsida.

Den politiken behövs för att ”frigöra resurser” till ”de i vårt samhälle som behöver dem”, skriver han, och nämner SD-förslag om avskaffad pensionärsskatt och rätt till heltid för offentliganställda.

I samband med partiets dag under Almedalsveckan lanseras nu också ett tredje reformpaket med fokus på barn och deras första år i livet. Förslaget omfattar satsningar på 1 miljard kronor årligen, där 700 miljoner ska gå till förskolan.

Max 15 barn per barngrupp, mer utbildning för förskolepersonal och riktade stöd för att ”säkerställa högsta matkvalitet på landets förskolor”.

Övriga partier har ”gått hårt åt barnen”, skriver Åkesson. Politikområdet har länge varit ”skådeplats för ideologiska offensiver, där såväl feministiska socialister som liberaler varit hänsynslösa” i att prioritera genus före barns bästa.

Målet för SD är att bli landets största parti, skriver Åkesson. Då måste också fler kvinnor lockas att rösta på partiet, och bilden av SD som ”enkelspårigt och missnöjt” tvättas bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.