Foto: SVT/Skandiamäklarna

Morran och Tobias hus till salu – eller?

Publicerad

Det draaaaaaar, framförallt eftersom det inte finns någon ytterdörr. Annonsen med den fallfärdiga kåken som SVT-figurerna Morran och Tobias huserat i fick snabbt spridning på sociala medier, men är i själva verket ett litet mäklarskämt.

– Jag är helt nermejlad, säger Caroline Sjögren, som ligger bakom fejkannonsen.

Letar du efter ett nytt boende utan ytterdörr, med ett tillhörande ”obehagligt” garage, och utrymme för en egen crossbana? I 34 år har Morran och hennes son Tobias haft ”torp 9:4” som sin borg, men enligt en annons som spridits snabbt i sociala medier skulle den nu kunna bli din.

Annonsen, som lades upp av Skandiamäklarna under måndagskvällen, gäller vad som beskrivs som en ”renoveringsdröm i nationalromantisk stil”. Men köparen kan vara lugn, Tobias har gjort ”massor” av renoveringar, bland annat golvvärme och en egen crossbana.

Mäklarskämtet blev viralt

Visningen är öppen, eftersom det inte finns någon ytterdörr. Prislappen: 48 miljoner. Låter det som ett skämt? Det är det också.

Mäklaren skulle helt enkelt skoja med sina vänner och kollegor, men fejkannonsen spreds snabbt på sociala medier.

– Det var verkligen inte meningen att det skulle bli så här stort. Eftersom huset ligger här i Västerhaninge kommun så tänkte vi att det skulle vara en rolig grej, men jag trodde ju inte att folk skulle sprida det i hela landet, säger mäklaren Caroline Sjögren och skrattar.

Annan adress

Adressen i annonsen leder, till besökares eventuella besvikelse, inte till Morran och Tobias hus – utan till Skandiamäklarnas kontor i Västerhaninge. Annonsen går heller inte att hitta via Skandiamäklarnas sökfunktion, men det har inte hindrat den från att bli viral.

– Jag är helt nermejlad, och det ringde på telefonen till klockan ett i natt. 99 procent av alla som ringer tycker att det är roligt, och drar anekdoter från serien, säger Caroline Sjögren.

Är det här ett PR-trick från er sida?

– Ja, det blev väl det. Men det var inte tanken från början. Tanken vara bara att det skulle vara en kul grej här i kommunen.

Här kan du titta på de senaste avsnitten av Morran och Tobias.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.