Foto: SVT

Muf-krav: ”Skrota las”

Uppdaterad
Publicerad

Lagen om anställningsskydd, las, har spelat ut sin roll. Det hävdar Moderata ungdomsförbundets ordförande Rasmus Törnblom.

– Jag ser helst att vi lämnar turordningsreglerna helt och hållet, säger han.

När Fredrik Reinfeldt startade reformarbetet som ledde till de Nya Moderaterna slog han fast att las inte skulle ändras. Men tiden har sprungit i från Moderaterna, tycker Rasmus Törnblom.

– Utanförskapet växer både bland unga svenskar och nyanlända till Sverige som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Därför är det hög tid att vi reformerar lagsstiftningen, säger Rasmus Törnblom.

M-stämma 2015

Permanenta uppehållstillstånd

Ett annat Muf-krav, som också utmanar partilinjen, är att införa permanenta uppehållstillstånd för flyktingar som beviljas asyl i Sverige.

– Om vi ställer tydliga krav på människor att integrera sig i det svenska samhället så måste vi också säga till dem att här får du en fristad och möjlighet att starta om. Med tillfälliga uppehållstillstånd blir Sverige ett väntrum innan de skickas tillbaka, säger Rasmus Törnblom.

Muf framför sina krav samtidigt som Moderaterna inleder sin partistämma i Karlstad i dag. SVT Forum sänder stämman i SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-stämma 2015

Mer i ämnet