Protester till stöd för dödshotad bloggerska

Uppdaterad
Publicerad

Demonstrationer till stöd för dödshotade bloggerskan Amina Tyler har i dag hållits runt om i världen.

Den 19-åriga bloggaren Amina Tyler tog av sig tröjan i protest mot kvinnornas situation i Tunisien. Bilden lades ut på det feministiska nätverket Femens tunisiska Facebooksida.

19-åringens protest fick religiösa grupper att utlysa en fatwa, ett dödshot, över henne – vilket tvingade henne att gå under jorden.

På torsdagseftermiddagen anordnade den feministiska organisationen Femen en demonstration utanför tunisiska ambassaden i Stockholm för att visa sitt stöd för Amina Tyler.

Demonstranterna överlämnade ett protestbrev till personalen inne på ambassaden i Stockholm.

Runt om i världen hölls iknande demonstrationer utanför tunisiska ambassadörer, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

I Berlin har medlemmar ur gruppen tidigare i dag protesterat utanför stadens äldsta moské. Demonstrationer har också ägt rum i Bryssel, Belgien och i italienska Milano.

Vid demonstrationen nära Tunisiens ambassad i Frankrikes huvudstad Paris valde polisen att något bryskt flytta på gruppen.

Gruppen har blivit känd och uppmärksammad för att medlemmarna protesterar nakna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.