Foto: TT

Norsk invasion under skärtorsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Under skärtorsdagen får Strömstad besök av 10 000-15 000 festsugna norrmän. I centrum är vissa gator avstängda och polisen kraftsamlar nu och förbereder sig med stora resurser.

– Vi har laddat upp med ordningspoliser, trafikpoliser, polishästar, sjöpolisen och kustbevakningen är också med, säger Peter Adlersson, presstalesman vid region väst.

Att norrmän kommer över till Strömstad på skärtorsdagen är inget nytt, det är en tradition med många år på nacken. I förebyggande syfte har båda Strömstads systembolag stängt i dag. Ändå blir det ofta fylla och bråk under dagen och kvällen.

– Vi har ganska gott om fylleceller i Strömstad och om det behövs sätter man in mer än en i cellerna. Tyvärr är det också en och annan som kör rattfull en sådan här dag, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.