Joggingtur i Frognerparken i Oslo. Foto: TT

Nu blir det varmare

Uppdaterad
Publicerad

Sakta men säkert försvinner det typiska aprilvädret. Solen visar sig alltmer och temperaturen kryper uppåt.

Det blir ingen större dramatik i vädret de närmaste dagarna men redan i på söndag kan delar av Götaland få temperaturer omkring 15 grader, berättar SVT:s meteorolog Ingrid Nenkert.

I delar av Norrland är det klart i dag fredag men i söder får man uppleva några timmar till av regnskurar och gråmulet väder.

Senare under fredagen får man även i södra delen av landet mer och mer uppehåll. Till natten faller temperaturen och det blir minusgrader eller bara bara några enstaka plusgrader.

Varmare och stabilare

Under lördagen kommer varmare luft in över landet från väster och solchanserna blir goda i södra delen av landet. I Norrland blir det mera moln och i fjällen är det risk för en eller annan by av snö eller regn. Temperaturen kommer att ligga runt tio grader på de flesta håll men i fjällen blir det lite lägre.

Stigande temperatur

Under söndagen fortsätter samma väderutveckling: varierande molnighet, störst solchanser i söder och risk för byar av regn eller snö i fjällen. Temperaturen fortsätter att stiga och det blir på sina håll i södra Sverige upp till 15 grader, i väster kanske till och med över 15 grader.

Nästa vecka börjar med stabilt väder som fortsätter till och med onsdag. Temperaturerna fortsätter att vara vårlika, på vissa håll i södra Sverige kan termometern fortsätta att visa 15 grader eller lite mera. I fjällen består dock risken för nederbörd i någon form.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.