Osama Krayem från Rosengård är misstänkt för terrordåd i Bryssel 2016. Foto: TT

Osama Krayem formellt misstänkt för dåden i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Osama Krayem, sedan tidigare misstänkt för terrorbrott i samband med dåden i Bryssel den 22 mars, är nu också formellt misstänkt för inblandning i dåden i Paris den 13 november i höstas.

Enligt ett uttalande från federala åklagare i Belgien i dag anklagas Krayem – med tre olika alias: Naïm El Hamed, Naïm Al Hamed och Omar Abdelkader – för terrormord och deltagande i terrorgrupp.

Koppla ihop med Abdeslam

Enligt åklagarna plockades Krayem upp i Ulm i Tyskland i början av oktober 2015 och fördes till Belgien i en bil som hyrts av den nu gripne Paristerroristen Salah Abdeslam.

Terrorn i Bryssel

Utredningen kopplar sedan Krayem till olika platser som använts av terrorgruppen, däribland ett hus i Brysselkommunen Schaerbeek där man misstänker att terroristerna tillverkade de självmordsbälten som användes i Paris.

”Ingen ytterligare information eller detaljer kommer att ges om resultaten av den här husundersökningen”, meddelas från de belgiska åklagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet