Sol i Kungsträdgården i Stockholm. Foto: TT

Pangväder till nästa helg – sol i hela landet

Publicerad

Nu kommer aprilvädret. Först kyla i början av nästa vecka men i slutet slår vårvärmen till ordentligt.

– Ljuset och värmen tar över allt mer, säger SVT:s meteorolog Joel Mellin.

Värmen stiger i hela landet under den kommande veckan. Men först blir det kallare under måndag och tisdag, enligt SVT:s meteorolog Joel Mellin.

– Det blir lite aprilväderskänsla med växlande väder men sedan blir det varmare igen på onsdag i söder med 7-8 plusgrader, säger Joel Mellin.

Norra Sverige få fortsatt vinterväder med snö i början av veckan men temperaturerna stiger långsamt under veckan. På torsdag väntas det bli tio grader varmt i både Svea- och Götaland och i norr blir det torrare och mer stabilt väder med solchanser.

Stabilt högtryck till nästa helg

Till nästa helg kan man nästan plocka fram grillen för då har högtrycket landat ordentligt.

– Om åtta dagar, det vill säga efter nästa helg håller högtrycket i sig och den veckan börjar med temperaturer på 10-15 grader i söder och 6-7 grader i norr. Då blir det sol i hela landet, förutom i fjällkedjan som kan få det lite ostadigt, säger Joel Mellin.

Vintermörkret håller också på att släppa greppet om landet, för i morgon den 20 mars är det vårdagjämningen då natt och dag är lika långa. Till nästa helg gör också sommartiden entré med ljusare kvällar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.