I dag skiner solen i stora delar av landet. Foto: TT

Passa på att njuta av solen idag

Uppdaterad
Publicerad

Passa på solen skiner kanske bara i dag. Sällan har väl Tomas Ledins rader stämt så bra. Hela vårt avlånga land får njuta av solens värmande strålar i eftermiddag.  

Men säg den glädje som varar. Över vårt östra grannland lurar ett lågtryck som för med sig kyla och regn. Lågtrycket som byggts upp över Ryssland, drar över Finland väntas nå Sverige i morgon. Då är rollerna ombytta och solen har bytts ut till regn och rusk.  

– Det kommer att ge regn i sydost och räkna med att det blir några grader svalare, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på SVT.  

Lågtrycket som alltså når Sveriges östra delar i morgon kommer att intensifieras under torsdagen och då är regn att vänta.  

– Det blir mest regnskurar i södra Sverige och vi kan räkna med 15 till 16 grader mitt på dagen. 

Ostadigt i helgen

När vi sedan når helgen är det säkert många som vill pusta ut nu när många är åter på jobbet och skolbänkarna efter en förhoppningsvis välbehövlig semester.

När det kan vara en idé att strunta i stranden och grillen, eftersom vädret mestadels blir ostadigt under helgen.  

– Störst solchanser i söder på lördag och i norr på söndag, säger Tora Tomasdottir. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.