Paula Bieler. Foto: TT

SD-politikern Paula Bieler sjukskriven

Uppdaterad
Publicerad

Paula Bieler, en av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter, har sjukskrivits på obestämd tid. Enligt SD:s pressmeddelande är anledningen till sjukskrivningen att Bieler är överarbetad.

I ett Facebookinlägg skriver Paula Bieler om att hon har sjukskrivits:

”Hon har gått in i väggen. Hon är utbränd. Hon är (politiskt) deprimerad.

Jag vet inte vilken etikett som passar mig, och egentligen tycker jag inte etiketter spelar roll. Vad jag vet är hur jag mår, och det är inte bra. Det är faktiskt ganska länge sen det var bra.”

SD:s gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson, skriver i ett pressmeddelande:

”Paula är en ambitiös person som ställer höga krav på sig själv. Hon har arbetat hårt i sex år och är en del av partiledningen med allt vad det innebär av press och att vara ständigt tillgänglig. Det är tufft att vara en del av ledningen i alla partier, men kanske särskilt tufft att vara det just i SD.”

Sjukskriven på obestämd tid

För stunden är det oklart hur länge Paula Bieler är sjukskriven. Men i hennes uttalande på Facebook skriver hon att hon behöver göra ett avbrott från politiken och även sociala medier.

”Jag är idag sjukskriven, en sjukskrivning som troligtvis kommer vara en längre tid framöver. Hur länge kan jag idag omöjligt svara på. Men det innebär att framöver, åtminstone ett tag, kommer jag inte närvara alls, vare sig i sociala eller andra medier. Jag kommer inte svara på några kontaktförsök, och alla eventuella möten och besök kopplade till politiken måste avbokas. Jag behöver helt enkelt stänga av all kontakt med den värld av nyheter, debatt och politik som tagit över mitt liv till den grad att jag tappat bort mig själv.”

Inte klart med ersättare

Paula Bieler sitter i Sverigedemokraternas styrelse och hennes uppdrag är bland annat som talesperson i jämställdhets-, integrations- & familjefrågor, samt politisk redaktör på Sverigedemokraternas medlemstidning SD-kurien.

I en intervju med Aftonbladet säger Mattias Karlsson att det är ännu inte är bestämt vem som tar över efter Bieler.

– Vi kommer diskutera det under morgondagen. Det är inte 100 procent klart. Men det som är klart är att Magnus Persson, som varit arbetande ersättare i arbetsmarknadsutskottet, tillfälligt går in på den platsen där. Sedan så kommer vi landa i vem som tar över hennes roll som talesperson under veckan. Förmodligen redan i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.