Arbetsmarknads- och integrationsminister och Liberalernas partiledare Johan Pehrson (L) tvingades ställa in besöket i Biskopsgården. Foto: Adam Ihse/TT

Pehrson ställde in på Säpos inrådan

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas ledare Johan Pehrsons tilltänkta ”trygghetsvandring” med polisen i Biskopsgården i Göteborg fick ställas in efter avrådan från Säkerhetspolisen, rapporterar Expressen.

Liberalernas presstjänst uppger för tidningen att besöket ställdes in efter dialog med berörda myndigheter, bland andra Säpo. Att Pehrsons "säkerhet inte kunde garanteras", var enligt presstjänsten förklaringen.

L uppger att syftet med arbetsmarknads- och integrationsminister Pehrsons besök i Göteborg var att möta de boende och diskutera trygghet.

Polisregion väst säger enligt Expressen att man inte var delaktig i beslutet om att ställa in trygghetsvandringen. Säkerhetspolisen ville på lördagen inte svara på frågan varför beslutet fattades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.