Polisen: 100 grova brottslingar dömda efter satsning

Publicerad

Samarbetet mellan myndigheterna leder till att fler inom den grova organiserade brottsligheten döms till fängelse. Det uppger tolv myndigheter i sin redovisning till regeringen.

Enligt redovisningen som lämnades över till regeringen i dag dömdes 100 personer till fängelse i tingsrätten under 2014 tack vare den myndighetsgemensamma satsningen. 2013 var antalet 73 personer. Utdömda skadestånd inom satsningen har under 2014 uppgått till över 43 miljoner kronor.

– Det är naturligtvis svårt att slå fast hur framgångsrikt ett arbete varit enbart genom kvantitativa resultat. Men rapporten visar att vi arbetat brett mot den här brottsligheten, och att de åtgärder som vidtagits har fått konsekvenser för de som begått dessa brott, skriver rikspolischef Dan Eliasson på polisens hemsida.

Sedan det myndighetsgemensamma arbetet mot den organiserade brottsligheten startade 2009 har insatsen lett till att över 300 personer dömts till fängelse enligt redovisningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.