Många har visat sin uppskattning till polisen efter deras insats vid terrordådet i Stockholm. Foto: TT/Polisen

Polisen ger skänkta nallar till utsatta barn

Uppdaterad
Publicerad

Mängder av mjukdjur har placerats på polisbilar vid Drottninggatan i Stockholm efter terrordådet i fredags. Nu skänker polisen dem vidare till brottsutsatta barn.

Efter terrordådet i Stockholm på fredagen har området runt Drottninggatan översvämmats av blommor, teckningar, ljus – och gosedjur. De nallar och mjukdjur som lämnats till polisen kommer att skänkas vidare till andra barn.

”Liten godhjärtad tröst”

På Polisen Norrmalms Facebooksida finns en bild på de nallar som samlats på stationen, och polisinspektör Reine Berglund har skrivit ett inlägg om initiativet på Polisen i Huddinges sida.

Terrordådet i Stockholm

”Alla nallar som har placerats på och runt polisens fordon, som uppskattning för arbetet vid terrordådet, kommer att skänkas till Barnahus Stockholm.”

LÄS MER: Svenskarna mötte terrorn med kärlek

Det är Stockholms stad som driver Barnahus, som är en plats där bland annat polis, socialtjänst och barnläkare arbetar med barn som blivit utsatta för brott eller våld.

”Där kan barn som är utsatta för våld och övergrepp få en nalle som en liten, men godhjärtad, tröst mitt i allt det mörka.”

Nallarna har samlats in på Norrmalms polisstation, som även de skrivit om initiativet på sin Facebook. Foto: Skärmdump

”Oändligt engagemang”

I skrivande stund har inlägget från polisen i Huddinge över fem tusen gilla-markeringar och 150 delningar. Många har berömt både initiativet och polisens insats under helgen. 

”Tack för ert oändliga engagemang och fantastiska arbete, ni gör så att jag känner mig trygg i mitt Stockholm och känner hopp för mänskligheten och framtiden! Ett innerligt tack till vår svenska poliskår, från djupet av mitt hjärta.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet