Foto: TT

Polisförhör om Mona Sahlins intyg till ”The Mauler”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafssons agent kallas till polisförhör om ett intyg som Mona Sahlin skrev till honom inför tävlingar i USA.

– Polisen har fått intyget av mig och vill ha förhör med mig, säger Thomas Ghassemi, ”The Maulers” agent, till tidningen Expressen.

Innan intyget skrevs hade Mona Sahlin fått dyra biljetter till en MMA-match av Ghassemi. Intyget var avsett för ett referensbrev som skulle underlätta för The Mauler att få visum till USA. Han hade tidigare suttit i fängelse efter en misshandelsdom och behövde referensbrev för att kunna tävla i USA.

– Jag vet att vi ordnade biljetter till henne till Tele2-galan, sa Ghassemi.

I intyget skriver Mona Sahlin, den tidigare nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, att hon är ”en sann anhängare av MMA” och att Alexander Gustafsson är ”en stark förebild i sitt nuvarande liv för många ungdomar”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.