Slopat pristak på Postnord gick inte hem hos SVT Nyheters Facebook-användare. Foto: TT/SVT

Postnord flaggar för chockhöjt porto – då såg SVT Nyheters läsare rött

Publicerad

Det ekonomiskt tyngda postbolaget Postnords vd Håkan Ericsson avslöjade i en intervju med SVT Nyheter att de planerar att höja priset för frimärken – rejält. Det fick läsare att gå i taket.

”Svårt att återfå förtroendet genom att höja avgifter”, skriver en av SVT Nyheters följare på Facebook.

Nyligen höjde Postnord priset för att skicka inrikesbrev till sju kronor – men bolagets vd vill nu att det ska kosta ännu mer för att få lönsamhet bolaget.

Håkan Ericsson jämför med Norge där inrikesportot för 20 grams brev kostar 13 norska kronor och upp till 50 gram kostar 20 kronor.

Poststrulet

Starka reaktioner

Responsen på SVT Nyheters Facebooksida lät inte vänta på sig – och omdömet blev minst sagt hårt.

”ABSOLUT inte ett öre mer!!!! Det får väl vara nån måtta på vad vi ska gå på.. Visa först att den post ni nu ska förmedla kommer fram! Det är inte vi kunder som misskött oss!”, skriver en besviken kund.

Förslaget: Höj priset – i Danmark

Många reagerade också på att svenska kunder kan förvänta sig kraftigt höjt porto, när det framför allt har varit den danska delen som haft ekonomiska bekymmer:

”Höj det i Danmark då. Den svenska sidan går ju plus. Alltså är priset för högt om något”, skriver en användare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Poststrulet

Mer i ämnet