Foto: TT

Prinsparet väntar barn

Uppdaterad
Publicerad

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar barn, meddelar Hovet.

”Det är klart att prinsparet är väldigt glada” säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

”Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla”, säger Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia i ett uttalande på Kungahusets hemsida.

Glädjen är stor, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Det är klart att prinsparet först och främst är väldigt glada och mycket förväntansfulla över att få ett barn i april, säger hon till SVT Nyheter.

Hur känner kungafamiljen?

Den övriga familjen har känt till det här ett tag och gläds naturligtvis med Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia. Det händer mycket positiva saker nu på den privata sidan hos kungafamiljen och det är positivt, säger Margareta Thorgren.

”De vill ha fler barn”

I början av september meddelade Hovet den glada nyheten att Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel väntar sitt andra barn, till våren 2016.

Hovexperten Sten Hedman tror dessutom att prins Carl Philip och prinsessan Sofia vill ha fler barn.

– De gifte sig i somras och de är inte purunga. De har båda passerat 30 och vill kanske ha ett par, tre barn. Då är det bättre att vara snabb i starten, säger han till TT.

Födseln beräknas till april 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.