Foto: SVT

”Problemet försvinner inte med Erik Almqvist”

Uppdaterad
Publicerad

Komikern Soran Ismail vill inte prata om dispyten med SD-politikerna sommaren 2010. – Det är ingen seger att Erik Almqvist mår dåligt. Åsikterna som är problemet, inte personen, säger han i Gomorron Sverige.

I dag släpper Expressen en fortsättning på den nu välbekanta mobilfilm som visar hur Erik Almqvist gör rasistiska uttalanden, och som under gårdagen ledde till hans avgång. Dagens publicering visar hur Erik Almqvist tillsammans med Kent Ekeroth och Christian Westling beväpnar sig med järnrör.

Soran Ismail säger att han vill inte prata om dispyten sommaren 2010 och menar att det som hände inte är något ovanligt.

SD-ledare avgår efter skandalfilm

Erik Almqvist framförde en ursäkt till dig, vill du ta den?

– Absolut. Jag kan inte heller stå för allt jag säger heller. Det är åsikten att ”jag inte är svensk”, eller att ”det här inte är mitt land” som är problemet, och det försvinner inte med Erik Almqvist, säger Soran Ismael.

SD får allt mer stöd. Har någonting förändrats för dig under den perioden?

— Det har blivit mycket mer främlingsfientligt och folk uttrycker mer rasistiska åsikter. Det är ingen seger att Erik (Almqvist) mår dåligt. På ett personligt plan kan man känna empati för honom. Det är åsikterna som är problemet, inte personen, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SD-ledare avgår efter skandalfilm

Mer i ämnet