”Nämen titta en Pokémon bakom prins Daniel”. Foto: TT/Faksimil Twitter

Riksdagsledamotens chock-upptäckt: En Pokémon lurar bakom prinsens stol

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det riksdagens öppnande, och medan statsminister Stefan Löfven håller tal gör partikamraten och riksdagsledamoten Monica Green en svindlande upptäckt – bakom prins Daniels stol finns en Pokémon.

Jobb, skola och klimat prioriteras i regeringens politik, sade Löfven då han läste upp regeringsförklaringen i riksdagen under tisdagen.

Pokémon gömde sig bakom prinsen

Medan talet pågick passade riksdagsledamoten Monica Green (S), från Skövde, på att leta efter pokémons, och upptäckte att en ”psyduck” hade valt blåblodigt sällskap, och gömt sig bakom prins Daniels stol.

Riksdagsledamoten tog en skärmdump, som hon sedan lade upp på Twitter. ”Nämen titta en Pokémon bakom prins Daniel”, skrev hon, tillsammans med hashtagen #riksmötet.

Bilden blev snabbt vida spridd och vissa användare ifrågasatte riksdagsledamotens val att spela spel under statministerns tal, medan andra tyckte att det var både oskyldigt och småroligt.

Ber om ursäkt till dem som saknar simultanförmåga

Monica Green säger själv till SVT Nyheter att hon inte har några problem med att göra två saker samtidigt.

– Jag lyssnade noga när statsminister talade och drog dessutom igång flera applåder. Men jag har full förståelse för att alla inte kan göra två saker samtidigt och till dem ber jag om ursäkt.

Riksdagsledamoten berättar också att hon blivit väldigt fascinerad av spelet som hon installerade för några veckor sedan.

– Det har bidragit till att många ungdomar kommer ut och rör på sig istället för att fastna framför sina datorer. Jag använder det själv som avslappning mellan möten och har det alltid igång när jag är ute och går eller joggar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.