Foto: TT

S når högsta nivån på ett år

Uppdaterad
Publicerad

S, V och MP får sammanlagt 41,3 procent medan allianspartierna M, C, L och KD har 41 procent i Ipsos marsmätning, rapporterar Dagens Nyheter.

– Stödet för Socialdemokraterna har ökat om man jämför med bottennoteringarna i december och januari. Exakt vilken nivå partiet ligger på är däremot svårt att veta, vår siffra kan vara i överkant, säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos, till DN.

S har ökat med 3,8 procentenheter och når sin högsta nivå på ett år. Därmed ser partiet ut att vinna tillbaka väljare från SD, som backar med 1,5 procentenheter till 14,7.

– Partiet ser också ut att ha lyckats mobilisera tidigare S-väljare från soffan. Andelen tidigare S-väljare som nu uppger att de är osäkra har minskat, säger David Ahlin.

S ökning ligger dock inom felmarginalen jämfört med februarimätningen. 1.200 slumpvis utvalda väljare deltog i telefonundersökningen mellan den 10 och 20 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.