Det blir över minus i söder och under minus i större delen av övriga landet på nyårsafton och nyårsdagen. Foto: TT

Klart väder på nyår – läge att se raketerna

Publicerad

Nyårshelgen står inför dörren. Och nyårsafton och nyårsdagen bjuder både på lite minus i större delen av landet och ett snöfall som drar in under kvällen och natten.

– Temperaturerna kommer att ligga på lite över noll i söder och runt Norrlandskusten och under noll i övriga landet, säger Åsa Rasmussen, meteorolog på SVT.

Snö i norr

Under dagen kommer det att komma lite snö upp i norr. Och på kvällen och natten drar snö in över västkusten, Värmland och Dalarna men det kommer inga stora snömängder. Det fortsätter sedan att snöa under nyårsdagen och snön rör sig sedan sakta västerut.

– För den som vill se fyrverkerier så kommer man kunna göra det. Men störst chans för riktigt klart är det i östra Götaland, östra Svealand och södra Norrlandskusten, säger Åsa Rasmussen.

Kallt till helgen

På nyårsdagen kommer temperaturerna sedan att ligga kvar som på nyårsafton. Först på lördag och söndag kan det bli kallare och temperaturerna kan då sjunka mellan 5-10 grader.

– Då blir det ordentligt med minusgrader och sen i början på nästa vecka kan det komma mer snö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.