Foto: TT

Så blir påvens besök – punkt för punkt

Uppdaterad
Publicerad

Påve Franciskus besöker Sverige för att uppmärksamma 500-årsminnet av reformationen. SVT kommer förstås att rapportera från det historiska besöket under de två dagarna. Vi börjar redan innan påven landat på Malmö airport.

Måndag

09.00: SVT inleder direktrapporteringen på svtnyheter.se om det historiska besöket. Redan tidigt på måndagsmorgonen kliver SVT:s korrespondent i Rom, Kristina Kappelin, på påvens flygplan som en av fem svenska journalister som får följa med på resan från Rom till Malmö.

Påven besöker Skåne

10.00: SVT sänder live på vår sajt inför landningen på Malmö airport.

11.00: Påven landar på Malmö Airport för ett officiellt mottagande med statsminister Stefan Löfven (S) och kulturminister Alice Bah Kunke (MP).

13.50: Påven möter kungaparet i Kungshuset i Lund.

13.30: Evenemanget ”Together in hope” börjar på Malmö arena. Sångare och ungdomskörer från samfund i hela Sverige deltar. SVT Nyheter sänder live.

14.30: Den stora gudstjänsten i Lunds domkyrka. Gemensam gudstjänst med Påve Franciskus och bland andra biskop Munib Younan och generalsekreterare för Lutherska världsförbundet, Martin Junge. Inte öppen för allmänheten men direktsänds i SVT.

Framför Lunds domkyrka hålls en smal fålla öppen för allmänheten. De som inte ryms där får nöja sig med att följa allting på storbildsskärmar från Stortorget en bit bort.

16.55: Påven anländer till Malmö arena och hälsas välkommen av publiken. Påven håller tal och följs i talarstolen av en mängd andra talare från hela världen. SVT Nyheter sänder live från 16.30.

Tisdag

09.30: Katolsk mässa på Swedbank stadion i Malmö. Mässan beräknas pågå i cirka två timmar. Allmänheten är välkomna men det krävs en biljett, som är gratis och delas ut bland annat i den katolska församlingen i Malmö. Även icke-katoliker är välkomna till mässan. SVT sänder live från mässan.

12.30: Officiellt avsked på Malmö airport.

12.45: Avresa till Rom.

Källa: Svenska kyrkan, Stockholms katolska stift

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Påven besöker Skåne

Mer i ämnet