Mona Sahlin. Foto: TT

Sahlins livvakt ger upp lyxlägenheten

Uppdaterad
Publicerad

Mona Sahlins före detta livvakt ger upp lyxlägenheten han skulle köpa med ett falskt löneintyg, rapporterar DN.

Det var i maj i år som det uppdagades att den tidigare partiledaren för socialdemokraterna skrivit ett falskt löneintyg åt sin livvakt för att kunna köpa en exklusiv lägenhet för 10 miljoner kronor i Solsidan i Saltsjöbaden utanför Stockholm. I löneintyget överdrev Sahlin livvaktens lön, då hon uppgav att han tjänade 120.000 kronor i månaden, när hans lön i själva verket låg på 43.000 i månaden.

Enligt Dagens Nyheter nekades mannen att köpa lägenheten då bostadsrättsföreningen inte trodde att mannen skulle kunna klara av att betala månadskostnaden på 18.000 kronor. Han överklagade beslutet via Hyresnämnden.

Mona Sahlin och livvakten

Men i ett brev till Hyresnämnden som tidningen tagit del av framgår att mannen nu ger upp kampen om lägenheten. I brevet skriver han att han: ” återtar härmed min ansökan till Hyresnämnden och yrkar att ärendet skrivs av från vidare handläggning”.

Mona Sahlin avgick från posten som nationell samordnare motvåldsbejakande extremism efter avslöjandet. Hon förlorade även sitt styrelseuppdrag i Systembolaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mona Sahlin och livvakten

Mer i ämnet