SAS: Åk inte till flygplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Snöovädret i stora delar av Europa ställer till stora problem för tusentals resenärer på Arlanda i dag.

Runt 2.000 passagerare har inte kunnat ta sig från flygplatsen i dag och ungefär lika många resenärer är på väg till Arlanda flygplats.

Flygbolaget SAS manar kunder som bokat resa att hålla sig uppdaterade om förseningar och inställda flyg innan de ger sig av till flygplatsen.

-Passagerare som fått besked via sms om att flyget är inställt ska inte åka till flygplats, utan ta kontakt med oss via telefon eller chatt, säger informationschef Elisabeth Manzi.

Dessa får antingen boka om sin biljett eller få pengarna tillbaka.

Hittills under dagen har åtta avgångar med SAS från London till Sverige ställts in, två till Paris och en till Frankfurt. I London beräknas 1 500 passagerare vara strandade. I Paris sitter ett par hundra svenskar och i Frankfurt handlar det om ett hundratal.

SAS ersätter för hotellövernattningar samt mat och dryck.

-Det vi har svårt med är att hjälpa alla kunder att boka hotell. Vi uppmanar dem att komma in med kvitton i efterhand i stället, säger Elisabeth Manzi.

Planen inte på plats

Även om vädret förbättras och flygplatserna öppnar igen så kommer det att ta tid innan flygen går som vanligt igen.

-Vi kan inte lova att köra för fullt direkt. Till exempel fick två plan på väg till London vända i går och då finns inga plan på plats att börja flyga hem med igen. Oavsett när trafiken kommer igång igen så blir det eftersläpning, säger Manzi och beklagar de kunder som drabbas precis före jul.

-Det är otroligt olyckligt att just de här flygplatserna drabbats.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.