Foto: Mikko Lindskog/SVT

Hål mitt på E4 skapar långa köer

Uppdaterad
Publicerad

Ett två meter djupt hål har uppstått på E4 vid avfart 126 mot Krokek norr om Norrköping. I södergående riktning ska långa köer ha uppstått i trafiken.

Det var strax före klockan 16.00 som flera bilister larmade polisen om hålet som uppstått i det södergående körfältet i höjd med avfarten till Krokek, det uppger P4 Östergötland.

Varnade motorcyklist

Enligt SVT:s reporter Mikko Lindskog ska en person anställd vid vägbolaget Svevia, som var en av de första som kom till platsen efter larmet, ha sprungit ut i vägbanan för att varna en motorcyklist som var på väg att köra över hålet. Det uppges ha varit flera bilar som har kört över hålet men inga skador har ännu rapporterats.

Enligt polisen ska hålet vara två meter djupt och tidigare under dagen har hålet ha växt, men enligt polisen hade hålet strax före klockan 18 slutat att växa. Men trots det varnar nu polisen allmänheten att komma nära.

– Vi avråder definitivt folk att försöka ta sig fram till hålet för att till exempel ta en bild. Det gäller även de som kör i norrgående riktning, de får inte stanna eller sakta ned annars riskerar det att bli trafikolyckor.

”Vet inte vad som kommer att hända”

Hur farligt bedömer ni att det här hålet är?

– Det är svårt att säga i nuläget. Vi vet ju inte vad som kommer att hända och vi vet inte heller hur stort hålet är under marken, säger polisen Östergötlands presstalesman Thomas Agnevik till SVT.

Det södergående körfältet är nu avstängt och det har bildats långa köer. Polisen finns på plats för att dirigera om trafiken och de tror att det kommer att dröja innan trafiken börjar att fungerar normalt igen.

Ingen person har skadats med anledning av hålet i körbanan. Arbetet med att reparera vägen kommer att ta hela natten, uppger personal på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.