Linda Snecker (V) går åter på föräldraledighet när riksdagen öppnar efter sommarens slut. ARKIVBILD. Foto: TT

Snecker tillbaka på föräldraledighet

Publicerad

Vänsterpartiets riksdagsledamot Linda Snecker – som tidigare i sommar avbröt sin föräldraledighet för att börja jobba i samband med att riksdagen stängde – har nu gått tillbaka på föräldraledighet.

Utstämpling från arbete till föräldraledighet sker, efter den uppståndelse som blev, två veckor tidigare än vad som ursprungligen planerats.

– Under sommaren har jag skrivit motioner om kriminalvården, om de långa häktningstiderna och om brottsoffersfrågor. Och så har jag jobbat med underlag till ett nytt kriminalpolitiskt program, säger hon till SVT.

Vänsterpartiet vill dock inte att hon i dag närmare går in på innehållet i motionerna.

– Först ska materialet behandlas inom partiet. De färdiga förslagen presenteras senare i höst, ni får återkomma då, säger Maria Antman, kommunikationschef på Vänsterpartiet till SVT. 

Att riksdagsledamöter avbryter sin föräldraledighet under perioder när riksdagen har stängt har vållat debatt vid flera olika tillfällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.