Värmen kommer, meddelar SVT:s meteorolog. Foto: TT

Glädjebeskedet – kan bli 30 grader varmt i söder

Uppdaterad
Publicerad

Vi har inte direkt skämts bort med den där riktiga sommarhettan i år. Men nu kommer värmen – med eller utan sol.

– Vi har varmt igen, säger Per Stenborg, SVT:s meteorolog.

Till helgen väntas värme i söder, det kan bli uppemot 30 grader på vissa håll på fredag. Samtidigt blir det inte lika roligt väder i västra och norra Norrland där det passerar nya regnskurar.

– Den största skillnaden nu jämfört med förra veckan är värmen. För första gången sedan värmeböljan i början av juli har vi varmt igen, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg.

Redan under tisdagen var det varmt nere i Göteborg som hade 28 grader. Även i Blekinge och Småland var det varmt med 25 grader.

Både regn och sol

Under onsdagen rör sig ett band med regn och åskskurar långsamt österut och åt nordost. Men både före och efter det ostadiga vädret finns det plats för en del sol.

På torsdagen når regn och åskskurarna södra Norrland och fortsätter att dra vidare norrut över norra Norrland. I södra och mellersta Sverige blir det en lätt solig dag med lätt eller växlande molnighet. Västra Svealand däremot kan drabbas av en eller annan skur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.