I sitt jobb som utrikesreporter på SVT har Stina Blomgren skildrat migrationsfrågor från flera länder, bland andra Libyen, Iran och Bolivia.

Stina Blomgren blir SVT:s migrationskorrespondent

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s korrespondent i Kairo Stina Blomgren får nu en helt ny tjänst på företaget – som SVT:s första migrationskorrespondent.

– Uppdraget är helt nytt och det känns fantastiskt att få vara med och forma det. Som SVT:s migrationskorrespondent hoppas jag kunna bevaka stora politiska beslut och händelser, men också skildra historier som pågår samtidigt med migrationsuppgörelser och krisrapporter. Historier som tillhör dem som flyr och dem som möter flyktingarna på deras väg, säger Stina Blomgren.

Hon säger att migration också är en motor för ekonomisk utveckling.

– Jag tänker till exempel på Egypten där jag bor. Här sände egyptier i exil hem motsvarande 172 miljarder kronor till familj och släkt i landet förra året. Det är en livsviktig del av landets ekonomi.

Mer om Stina Blomgren

  • Stina Blomgren bevakar globala migrationsfrågor och är placerad i Kairo, Egypten. I sitt jobb som utrikesreporter på SVT har hon skildrat migrationsfrågor från flera länder, bland andra Libyen, Iran och Bolivia.
  • Hon har tidigare skrivit en bok och gjort en dokumentärfilm om migration.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT:s migrationskorrespondent

Mer i ämnet