Foto: TT

Stora problem med Swish under insamlingsgala

Uppdaterad
Publicerad

Det är stora problem med betalningstjänsten Swish. Anledningen är den höga belastningen på grund av insamlingsgalan ”Hela Sverige skramlar”.

– Belastningen är väldigt hög och det gör att systemet är mer belastat än någonsin tidigare, säger Per Ekwall, pressansvarig på Get Swish AB.

Den höga belastningen gör att betalningarna kan bli fördröjda, om betalningen tar för lång tid kan överföringen avbrytas.

Galan Hela Sverige skramlar

– I så fall får man upp ett felmeddelande och så får man försöka igen, säger Per Ekwall.

”Var beredda”

Galan ”Hela Sverige skramlar” sänds i kväll av bland andra SVT. Ett femtiotal artister medverkar i konserten som ska samla in pengar till människor på flykt. Ett av sätten för att hjälpa till är att föra över pengar med hjälp av Swish, men det går också att sms:a, ringa och använda postgiro.

Enligt Per Ekwall är det tydligt att problemen med Swish just beror på den stora hjälpviljan under insamlingsgalan.

– Vi tror absolut att det har med detta att göra. Vi och alla inblandade parter var också beredda på att det skulle bli hög belastning och extra personal har kallats in.

Så kan du hjälpa om inte Swish funkar

– Sms:a FLYKT till 72 999 för att ge 100 kr (93 kr går till Radiohjälpen, ev trafikavg. kan tillkomma).

– Ring 0900-25 100 för att ge 100 kr (91 kr går till Radiohjälpen, ev trafikavg. kan tillkomma).

– Radiohjälpens pg 90 1950-6 och bg 901-9506, märk inbetalningen FLYKT .

– För dig som vill swisha: Swisha valfritt belopp till 9 019 506, skriv FLYKT som meddelande (hela beloppet går till Radiohjälpen). Om överföringen tar för lång tid på grund av den hårda bealstningen kommer du att få ett felmeddelande, pengarna kommer då att stanna på ditt konto tills du gör ett eventuellt nytt försök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Galan Hela Sverige skramlar

Mer i ämnet