Foto: Mikael Nilsson

Storbrand i Åstorp

Uppdaterad
Publicerad

En storbrand bröt ut i en industribyggnad utanför Helsingborg under natten till måndagen. En kontorslokal totalförstördes.

Strax före klockan sex var branden under kontroll och vid åtta hävdes alla avspärrningar. Räddningstjänsten finns på plats under hela måndagen för att hålla koll så att branden inte tar sig igen.

– Vi gjorde först ett försök att rädda kontorsdelen, men det stod ganska tidigt klart att det var för långt gånget, säger Gustav Ask, räddningsledare.

Det är en byggnad på omkring 15 gånger 30 meter som nu förstörts i den kraftiga branden. Kontorsdelen är sammanbyggd med en större huskropp med lagerbyggnad och man befarade först att elden skulle sprida sig även dit. Men nu har man alltså lyckats få kontroll över elden och den större lagerbyggnaden ska vara helt oskadd.

– Det var en gynnsam vind, vilket gjorde att vi kunde få kontroll över elden och hindra den från att sprida sig till den större byggnaden, säger Lars Rundh, stabsbrandmästare.

Personal från fyra brandstationer fanns på plats under natten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.