Kaos ombord på KLM-plan från Bangkok Foto: Chopinairport

Bråkig svensk försökte öppna flygplansdörren

Uppdaterad
Publicerad

Allt gick fel på ett KLM-flyg från Thailand till Nederländerna. Bränslet tog slut och en svensk man tappade helt fattningen.

– Han försökte öppna flygplansdörren, säger Lisette Ebeling-Konind på KLM.

Ett KLM-plan, av modell Boeing 777, var på väg till Amsterdam från Thailand på lördagskvällen. När bara en timme återstod av flygningen omdirigerades planet – och var sedan tvunget att gå ner i Warsawa för att tanka.

Medan planet var i luften tappade en svensk man i 25-årsåldern helt fattningen, skriver Aftonbladet.

– Han var helt psykotisk och galen. Han försökte öppna flygplansdörren, säger Lisette Ebeling-Konind, talesperson på KLM i Holland, till TT.

Bands fast i stol

Kabinpersonal försökte lugna ned honom, men det var svårt. Med hjälp av några passagerare övermannade de till slut den aggressive mannen och kunde sedan binda fast honom i en stol.

– Vi lämnade sedan över honom till de polska myndigheterna. Man kan inte ha en helt galen person ombord, säger Lisettte Ebeling-Konind.

Enligt Aftonbladet greps svensken av polsk polis. Men dramatiken slutade inte där, berättar Ebeling-Konind.

– Allt gick fel på flyget. Vi hade inte bara en galen man ombord och för lite bränsle. När man körde upp flygplanstrappan till planet skadades planets dörr, säger hon till TT.

Stannade i Warsawa

Flygplanet fick inte åka vidare och samtliga 400 passagerare var tvungna att stanna i Warszawa över natten.

Utrikesdepartementet kan inte bekräfta Aftonbladets uppgifter att mannen var svensk.

– Vi har tagit del av medieuppgifterna om att en svensk medborgare har omhändertagits. Ambassaden i Warsawa undersöker det, säger Christina Grace Berglund på UD:s presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.