Foto: SVT

SVT nyheter – nu i Apple Watch

Uppdaterad
Publicerad

SVT ger nu publiken möjlighet att ta del av nyheterna via Apple watch och liknande appar är under utveckling för andra plattformar.

– Användarna har hittills varit väldigt positiva, säger Anders Thoresson som är produktägare för appar i nyhetsteamet på SVTi till interntidningen ViPåTV.

Han medger samtidigt att det knappast handlar om någon särskilt stor publikskara, åtminstone inte i initialskedet:

– Det är ju ingen jättemarknad, men det är viktigt att vi fortsätter att testa och lära oss nya plattformar, säger Anders Thoresson.

Ger snabb överblick

När man klickar på en rubrik ser man hela artikeln och kan läsa den direkt i klockan. Även om klockan alltså inte är optimal för att ta del av långa texter i, så får man snabbt en överblick över nyhetsflödet.

– Just att man kan läsa hela artikeln om man vill är mycket uppskattat. Jag tror att vi är ensamma om det, de andra försöker tvinga användarna till sina mobilappar för att få annonsvisningar, säger Anders Thoresson.

Flera plattformar på gång

Om man inte har tid att läsa när en push kommer eller föredrar att läsa på telefon kan man enkelt välja att spara artikeln som bokmärke eller skicka över till telefonen genom Force touch.

Appen SVT Nyheter finns att ladda ner till klockan via iPhone här. Apple Watch-appen är första testet med klockappar. Under våren siktar SVTi på att utveckla liknande appar även för andra plattformar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.