Foto: TT

Telia-kunder får tillbaka tv-kanaler

Uppdaterad
Publicerad

Telias tv-kunder får tillbaka tv-kanaler som Kanal 5, Kanal 11, Eurosport och Discovery.

Sent i går kväll skrev Telia och SBS Discovery på ett nytt avtal som innebär att kanalerna blir tillgängliga igen.

De senaste veckornas bråk mellan företagen har varit ett chicken race där ingen velat ge sig först, men i dag vill ingen använda den benämningen. Tvärtom är båda parter jätteglada.

– Vi är oerhört glada att vara tillbaka med alla våra kanaler på Telias plattform igen efter ett kortare uppehåll. Vi delar besvikelsen som våra tittare upplevt under den tid de inte kunnat följa sina favoritkanaler och profiler, säger Jonas Sjögren, vd för SBS Discovery TV.

– Hur tråkig konflikten än varit för våra slutkunder så är vi nöjda med de nya villkoren, säger Hans G Larsson på Telia.

Ursäkt för stöket

Telia har tveklöst varit den stora förloraren i sociala medier efter förra veckans nedsläckning som drabbade 700.000 kunder och Telia Sveriges vd Malin Frenning ber i dag om ursäkt ”för det stök vi orsakat”. Hur många förlorade kunder det handlar om vill bolaget inte berätta.

– Vi har fått mycket negativa kommentarer, men vi vet också att många kunder valt att sitta still i båten efter att de kontaktat oss. Men självklart har vi tappat kunder, säger Hans G Larsson.

Vem vann?

Orsaken till bråket var att Telia inte ville gå med på kanalpaketeringen som SBS ville sälja. I pressmeddelandet från SBS är det rätt klart att bolaget anser att det vunnit den striden.

– Vi är inte bara tillbaka, vi kommer också att kunna erbjuda Telias tv-hushåll ett ännu större programutbud än tidigare och ännu bredare distribution, säger Jonas Sjögren.

Kanalerna det handlar om är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science, Discovery World, Eurosport och Eurosport 2. Dessutom nya krimkanalen Investigation Discovery.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.