Foto: TT

USA:s vice försvarsminister besöker Sverige

Uppdaterad
Publicerad

USA:s vice försvarsminister Robert O. Work är i Sverige i morgon och på onsdag för att diskutera regionala säkerhetsutmaningar. Han besöker också flygbasen F17 Blekinge och andra militära anläggningar

Under sin första stopp i Stockholm har han ett bilateralt möte med Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Efteråt kommer han att hålla diskussioner med försvars- och regeringsledare från Sverige och närliggande nationer om säkerhetsutmaningar i Östersjöområdet. Han kommer även diskutera USA:s regionala samarbete, försvarsinnovation och teknik.

Senare under dagen kommer han att delta i ett USA-nordiskt-baltiskt möte med ledare från nationer i Östersjöregionen. De ämnen som ska diskuteras är säkerhetsproblemen i norra och södra Europa, och kampen mot Islamiska staten (IS).

Regional säkerhet

– Vårt samarbete med de nordiska och baltiska länderna understryker USA:s militära verksamhet i regionen och återspeglar vårt orubbliga engagemang för att förbättra regional säkerhet, sade Robert O. Work i dag i ett uttalande.

I Sverige förväntar han sig att de flesta diskussionerna ska fokusera på regionala säkerhetsfrågor, budgetutmaningarna och teknisk innovation.

– Jag kommer göra separata besök på svenska militäranläggningar, sade han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.