Amineh Kakabaveh ångrar att hon lade ut filmen. Foto: TT

V kräver att Kakabaveh tar timeout

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets Amineh Kakabaveh spred i söndags en film på sin Facebooksida från högerextrema Nordisk ungdom där somalier utmålas som våldtäktsmän och tjuvar. Nu kräver partiet, i ett pressmeddelande, att riksdagsledamoten tar timeout från sitt politiska arbete.

”Det är nödvändigt att hon slutar agera på ett sätt som skadar partiet, sig själv och alla de människor som blivit sårade av hennes agerande”, skriver partisekreteraren Aron Etzler.

Utsatt för ett drev

Kakabaveh tog i går avstånd från filmen i ett pressmeddelande. Hon sade att filmen var försedd med en SVT-logga och att hon trodde att den kom därifrån och sade sig vara djupt ångerfull. I en intervju med Expressen i onsdags tyckte hon att partiet utsatt henne för ett drev, ”de vet att jag inte lämnar min riksdagsplats”, sade hon då.

– Jag kan bekräfta att partiet har informerat Amineh och nu förs det en dialog med henne, säger Vänsterpartiets pressekreterare Karl Lindberg.

TT har sökt Amineh Kakabaveh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.