Varning för läckande gasflaskor

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Primagaz har upptäckt ett antal gasolflaskor med defekt ventil och återkallar nu tre modeller. Det handlar om kompositflaskan PK6 och aluminiumflaskorna PA6 och PA11 med serienummer mellan 27 011 401 och 21 011 422.

De aktuella modellerna har köpts eller fyllts på sedan 28 april i år.

Gasflaskorna används bland annat i husvagnar, gasolgrillar och terassvärmare. Fabriksfelet har återfunnits i 17 flaskor. Enligt företaget återkallas ”ett begränsat antal gasolflaskor”.

Gasol är mycket lättantändligt och företaget varnar för antändningsrisk om en läckande gasflaska förvaras i ett slutet utrymme, till exempel husvagn eller båt.

Kunder som har en gasflaska med ventilfel ombeds att byta ut den hos närmaste återförsäljare. Vid misstanke om en läcka – det luktar tydligt – är rådet att försiktigt ta flaskan utomhus och placera den på behörigt avstånd från fordon och elektronik och tillkalla räddningstjänsten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.