Foto: TT

Ygeman: Polisledningen har mitt förtroende

Uppdaterad
Publicerad

Anders Ygemans förtroende för polisen har inte rubbats, trots att högen med olösta brott bara ökat. Men de investeringar man har gjort måste snart börja ge resultat, säger inrikesministern.

Inrikesminister Anders Ygeman (S) är orolig över att polisen de senaste fem åren inte lyckats nå upp till de mål man satt upp för antalet lösta brott, men efterlyser samtidigt djupare analyser av siffrorna och har förstående för att de investeringar som man har gjort tar tid att sätta sig.

– Det finns ett antal bedrägeriärenden som ökar kraftigt i antal, säger han och fortsätter:

Krisen inom polisen

– Jag är orolig över situationen och vi måste vända den, men jag vet ju också att vi har tillfört över två miljarder till polisen, att det har anställts över 600 civila utredare och jag vill ju att de här satsningarna ska ge resultat, att vi skall se tydliga resultat, säger inrikesminister Anders Ygeman.

När måste det ske en vändning?

– Vi måste se en vändning, tydliga tecken vid årsskiftet annars måste vi vidtaga åtgärder, säger Anders Ygeman.

Men trots det är Anders Ygemans förtroende för högsta polisledningen orubbat.

– Förtroende är digitalt, antingen har man förtroende eller så har man inte förtroende, den polisledning som sitter nu har mitt förtroende, säger inrikesminister Anders Ygeman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen inom polisen

Mer i ämnet