Anna Kinberg Batra blir ny ekonomiskpolitisk talesperson. Foto: TT

Kinberg Batra tar över efter Borg

Uppdaterad
Publicerad

Anna Kinberg Batra blir ny ekonomiskpolitisk talesperson för Moderaterna efter Anders Borg.

Batra fortsätter som gruppledare samtidigt som hon alltså blir ekonomiskpolitisk talesperson.

Anna Kinberg Batra har utbildat sig till civilekonom på Handelshögskolan i Stockholm. Enligt Di var det på en direkt begäran från Anders Borg som hon efter valet 2010 fick uppdraget som gruppledare i riksdagen och ordförande för finansutskottet.

Moderaterna väljer ny partiledare

M stuvar om

Catharina Elmsäter-Svärd, avgående infrastrukturminister, blir näringspolitisk talesperson för Moderaterna när partiet stuvar om i riksdagen efter valförlusten. Och socialförsäkringsminister Ulf Kristersson ska föra talan i arbetsmarknadsfrågor.

Den fjärde som nämnts som tänkbar efterträdare till Fredrik Reinfeldt när han avgår som partiledare i mars, Tomas Tobé, fortsätter med utbildningsfrågor.

-Men jag kandiderar inte till posten som partiledare, sade Tobé till TT när de nya talespersonerna presenterades.

Försvarsminister Karin Enström blir talesperson i utrikesfrågor, Hans Wallmark för försvar och justitieminister Beatrice Ask fortsätter med sitt ämnesområde.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moderaterna väljer ny partiledare

Mer i ämnet