Parkour är något av det man kommer att kunna se under Kulturnatten i Karlshamn. Foto: SVT

25-års jubileum för Kulturnatten

Publicerad

Den 25:e kulturnatten i Karlshamn bjuder på ett brett spektra av underhållning.

Årets program som utspelar sig på 35 olika platser i Karlshamn under årets Kulturnatt.

– Det är den 25:e kulturnatten i ordningen och jag är väldigt nöjd med årets program som jag hoppas ska falla både unga och äldre i smaken, säger kommunens kultursamordnare Pernilla Ekvall Liljeqvist.

Exempel ur programmet är att man kan göra sin egen batiktröja, titta på ett skapande träd, måla i Virtual Reality, gå en kulturvandring eller skattjakt, lyssna på lastbilsspelningar, byta böcker, kolla in en fantastisk parkourföreställning, å-tävla med egenbyggd ljusfarkost, se konst och modeutställningar, lyssna på föredrag och konserter och se fotoutställningar.

Det finns även internationella inslag som föreläsningar om Syrien, afrobrasiliansk underhållning via Capoeira de Bambas, dans och musik från Mellanöstern.

– Vi har försökt att få till ett brett utbud av aktiviteter där även våra nya invånare är inkluderade och jag tycker att vi har lyckats ganska bra, säger Pernilla Ekvall Liljeqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.